Geloven in jezelf

Geloven in jezelf, ook jij kan dat!

Heb jij dat misschien ook wel eens? Van die dagen dat je absoluut niet meer in jezelf gelooft en je wilt het liefst je bed niet uitkomen. Je weet dat positief denken helpt, maar dat lukt niet altijd. Het is heerlijk als je in jezelf en je kunnen gelooft, want dat straal je dan ook uit in alles wat je doet, ook als je communiceert via een datingsite. Maar hoe doe je dat? In dit artikel gaan we een paar dingen bespreken, waardoor jij weer in jezelf kan gaan geloven.

smart singles banner

Hoog opgeleid en toch te weinig zelfvertrouwen?

Een hoge opleiding is géén garantie voor een flinke portie zelfvertrouwen. Dat, zelfvertrouwen heeft met veel andere factoren te maken waaronder je jeugd en gezinssituatie. Veel volwassenen veinzen een flinke portie zelfvertrouwen. De werkelijkheid is vaak heel anders. Geloven in jezelf, voor de één vanzelfsprekend. Voor de ander een dagelijks gevecht.

dating app hoger opgeleiden

ematching dating banner

Waarom geloof je niet in jezelf?

Als je universitair bent opgeleid of een hogere beroepsopleiding hebt gehad, heb je bewezen dat je iets kunt presteren en een bepaald IQ hebt. Het tegenstrijdige is echter dat hoog opgeleide mensen vaak een lager EQ hebben. En dat vertaalt zich bijvoorbeeld in moeilijk vrienden kunnen maken en moeizaam communiceren. Het, moeilijk echt contact kunnen maken met anderen, kan zich ook vertalen in eenzaamheid en het niet tegenkomen van die levenspartner. Het is dan juist goed om te weten dan er bij datingsites voor hoger opgeleiden veel singles rondlopen die óók moeilijk contacten kunnen maken.

Datingsites met persoonlijkheidsprofielen

Je kent het misschien wel van Parship of Lexa. Daten via een datingapp of datingsite met persoonlijkheidsprofiel. Dat kan uitkomst brengen. En omdat je anoniem en op afstand kan daten, maak je makkelijker en veiliger contact. Je hoeft je zo niet zo snel “bloot” te geven en kunt in je eigen tempo een vertrouwensband met iemand opbouwen waarmee je een klik, match en afspraak op afstand hebt.

parship man banner

Sommige mensen zijn van nature zelfverzekerd

Het kan vreselijk irritant als je mensen om je heen ziet, die van nature erg zelfverzekerd zijn. Vaak verafschuw je dat soort mensen, maar stiekem ben je er ook wel erg jaloers op. Als je daar zelf heel veel moeite mee hebt is die reactie best wel begrijpelijk. Iedereen heeft zo zijn zwakke punten en daar zal je dan zelf aan moeten werken.

intiem gesprek op date

Meerdere oorzaken

Het kan meerdere oorzaken hebben, waarom jij niet in jezelf gelooft. Misschien heb je in je jeugd iets meegemaakt, waar jij je nu nog steeds voor schaamt, maar het kan bijvoorbeeld ook zo geweest zijn dat iemand jou het gevoel heeft gegeven dat jij er niet toe doet. Wat de reden ook mag zijn, er is waarschijnlijk iets in je leven gebeurd waardoor jij het geloof in jezelf bent kwijtgeraakt en dan is het goed om te achterhalen wat nu eigenlijk de oorzaak is.

single weekend villavibes

Oorzaak achterhalen en oude demonen verslaan

Begin bij het begin en versla je oude demonen. Je moet proberen om die nare gebeurtenissen op te lossen. Daarmee creëer je een doelstelling om de oude situaties geen impact meer op jou te hebben. Hierdoor krijg je meer eigenwaarde, een beter zelfbeeld en een leuk beetje zelfvertrouwen.

dating hoger opgeleiden match

Wat is er zo speciaal aan het geloven in jezelf?

Je kan natuurlijk heel makkelijk denken dat het niet altijd uitmaakt of je in jezelf gelooft, maar dan vergeet je waarschijnlijk even die momenten dat het je echt in de weg zit. Dat hoeft niet altijd iets heel belangrijks te zijn, maar het kan je uiteindelijk wel in de weg komen te staan als je bepaalde dingen wil bereiken in je leven. Als je iets wil bereiken maar je bent bang dat het je niet gaat lukken, dan weerhoud je jezelf ervan om het te proberen.

Dit kan bij iedere dagelijkse gebeurtenis zijn, zoals bijvoorbeeld het aanspreken van die leuke man of vrouw, die iedere ochtend bij jou in de trein zit. Waarschijnlijk doe je dat niet, omdat je bij voorbaat al denkt dat je niet goed genoeg bent, je schaamt en te verlegen bent. Je gelooft dus niet in jezelf en daar baal je flink van.

single reizen hoger opgeleiden

Begin met het opbouwen van zelfvertrouwen

In jezelf geloven en het hebben van zelfvertrouwen, is nauw met elkaar verbonden.
Dat gebeurt niet vanzelf natuurlijk en ook niet van de ene op de andere dag. Je zal een bepaalde switch moeten gaan maken en dat kan je het beste doen door een plan te gaan maken. Begin bijvoorbeeld eerst eens met goed in de spiegel te kijken. Hoe zie jij jezelf, wat durf je niet en wat wel? De dingen waar je niet zelfverzekerd over bent, moet je proberen om langzaamaan steeds iets te verbeteren, waardoor je steeds meer zelfvertrouwen krijgt in die dingen.

vakantie vriendinnen

Omgaan met complimenten

Je moet goed om leren gaan met de complimenten die je krijgt. Als je een compliment krijgt, is dat meestal oprecht bedoeld en is het dus niet de bedoeling dat je aan die oprechtheid en het compliment gaat twijfelen. Het is een goed bedoeld compliment, die ga daar dan ook zo mee om. Aan de andere kant is het ook goed om zelf complimenten te geven. Want iedereen wil gewaardeerd worden en geloven in zichzelf en die grotere wereld er om heen.

Moeilijk is het niet en het is ook nog eens leuk om te doen. Iedereen is gek op complimentjes en het geven van een compliment geeft jezelf ook een goed gevoel. Het werkt ook prima als ijsbreker bij het aanspreken van die leuke man of vrouw die bij jou in de trein zit.

parship man banner

Denk positief over jezelf

Geloven in jezelf ontstaat ook door positief denken over jezelf. Dit is misschien wel het belangrijkste, want als je niet positief over jezelf denkt, zal je nooit het zelfvertrouwen krijgen wat je graag zou willen. Leg de nadruk op de dingen waar je goed in bent en accepteer dat je in andere dingen wat minder goed bent of probeer dat te verbeteren. Zo blijf je niet in een negatieve spiraal hangen en biedt het je veel meer kansen om meer in jezelf te gaan geloven. Dat straalt door in alles wat je doet. Ook in het vinden van een partner voor een relatie. Geloven in jezelf en wat je wel kunt. Zie jezelf vooral als een mooi mens! Echte schoonheid zit van binnen.

wellness behandeling

Dating tips hoger opgeleide singles

In een volgend artikel geven wij wat dating tips voor hoger opgeleiden. En vooral wat aandacht wat je vooral niet moet doen. De huidige datingsites met wetenschappelijk onderbouwde persoonlijkheidsprofielen bieden méér mogelijkheden dan ooit. Zelfs als je weinig zelfvertrouwen hebt en niet in jezelf gelooft, maak je kans een begripvolle levenspartner te vinden. Eentje die je sterker maakt en waarbij jullie een aanvulling zijn voor elkaar. De vraag of datingsites werken wordt beantwoord door de vele tienduizenden singles die dating hoger opgeleiden een fijne vriend of vriendin vonden. Ook hebben we aandacht voor alleenstaande ouders.

smart singles banner