Gratis dating sites

Waarom gratis dating sites bij hoger opgeleiden niet zo gewild zijn

Je wel of niet inschrijven bij gratis dagingsites. Serieuze relatie? Lees waar jij op moet letten als je een serieuze datingsite zoekt.
Zeker van toepassing bij hoger opgeleide alleenstaanden.

smart singles banner

Gratis datingsites versus betaalde

Specifieke datingsites voor hoger opgeleiden zoals Parship en E-Matching zijn betaalde datingsites. Je betaalt maandelijks een bedrag. Ze, de betaalde datingsites, presenteren zichzelf als serieuze datingsites, voor serieuze relaties. Met name Parship heeft als thema “datingsite hoger opgeleiden” en voor “een serieuze relatie”. Maar kan je dan via een gratis dating sites niet op zoek gaan naar een levenspartner. Zijn die sites niet serieus genoeg? Waarom zou je maandelijks geld betalen voor “je presentatie” op een datingsite voor hoger opgeleiden?

dating romantisch uitje

ematching dating banner

Op Gratis Dating Sites vind je minder alleenstaanden met een hogere opleiding

Geld, beroep en opleiding speelt ook bij datingsites een grote rol. Als je weinig te besteden hebt, houd je het vooral bij basisbehoeften. Heb je genoeg geld dan ga je meer voor “luxe”. De meeste singles die zich inschrijven bij een gratis datingsite hebben een lagere of middelbare opleiding en hebben minder te besteden dan een alleenstaande met een hbo of universitaire opleiding. Ze kiezen vanuit financieel oogpunt voor een gratis datingsite. Op een gratis dating site zal je dan ook veel mindere alleenstaanden vinden met een hogere opleiding dan op een betaalde datingsite.

parship man banner

Hoog opgeleide singles hebben vaak een hoog inkomen

Singles met een HBO of universitaire opleiding hebben meestal ook een baan met een bovenmodaal inkomen. Ze hebben wat te besteden en dat vertaalt zich in het boeken van buitenlandse reizen, duurdere hobby’s, kopen van merkkleding en sporten. Als je arts, advocaat, manager of directeur van je eigen bedrijf bent, ga je al snel voor een Mercedes en niet voor een Toyota of Opel. Je gaat voor het beste.

single wintersport plezier in de sneeuw

Gelijkwaardige partner vinden

Dat geldt, als je single bent, ook voor een toekomstige levenspartner. Je zoekt een gelijkwaardige partner. Een partner die ook een hogere opleiding heeft genoten. Uit statistieken en onderzoeken blijkt dat alleenstaanden met een hogere opleiding zich eerder aanmelden bij een betaalde datingsite dan bij een “gratis alternatief”. Het streven naar een serieuze relatie ligt hier dan ook hoog.

parship man banner

Profielen van nieuwe leden controleren

De zwakte van “gratis dating sites” is dat de profielen van nieuwe leden, meestal, niet of niet goed genoeg gecontroleerd worden. Daarom vind je op de niet betaalde datingsites veel meer “nepprofielen” dan op de betaalde. Achter die nepprofielen zitten soms zwendelaars en oplichters. Ze proberen vaak in contact te komen met kwetsbare singles en als er een bepaalde genegenheid of verliefdheid ontstaat, slaan ze toe. Menig single is al zijn spaargeld zo kwijtgeraakt en heeft er een “trauma” bijgekregen. Op iemand verliefd worden die achteraf een oplichter blijkt te zijn, “hakt er flink in”. Er is geen garantie dat je dit niet kan overkomen op een betaalde datingsite voor hoger opgeleide singles maar de kans is wel aanmerkelijk kleiner.

dating hoger opgeleiden match

Betaalde datingsites hebben in de regel een betere dating technologie

De techniek achter een datingsite is ontzettend belangrijk. Dat geldt ook voor dating apps en andere matching technologie├źn. De techniek achter een datingsite waarvoor maandelijks betaald moet worden, is in de regel beter en verder doorontwikkeld dan een gratis datingsite. Dat betekent dat profielen beter “gematcht” kunnen worden en de kans op resultaat groter is.
De meeste gratis dating sites hebben in de regel minder geld om de techniek erachter verder te blijven door ontwikkelen.

smart singles banner

Minder lege profielen op betaalde datingsites

En tenslotte. De bereidheid om profielen volledig in te vullen, ligt bij de betaalde datingsites veel hoger dan bij de gratis dating sites. Als je ergens voor betaalt, wil je waar voor je geld en een grotere inspanning leveren. Hoe uitgebreider het profiel, op hoe meer punten er geselecteerd kan worden.

parship man banner

Liefde en garantie op succes

De liefde kan niet gemanipuleerd worden. Zelfs als je een match hebt van 90 tot 98 % is dat geen garantie voor liefde en een echte klik. Maar het vergroot je kansen wel. De datingsites voor hoger opgeleiden maken gebruik van een geavanceerde techniek en profielen worden uitgebreid en handmatig gecontroleerd. Dat maakt waarom veel hoog opgeleide singles kiezen voor een betaalde datingsite en dan bij voorkeur voor een Datingsite voor hoger opgeleide singles.

intiem gesprek op date

Zijn er dan geen goede en betrouwbare gratis dating sites dan?

Je zou de mensen achter de vele gratis datingsites tekort doen door te stellen dat er geen goede gratis datingsites zijn. Die zijn er wel degelijk. Feit blijft dat als je als hoog opgeleide vrijgezel iemand zoekt voor een gelijkwaardige relatie, je kans op een specifieke datingsite voor hoger opgeleiden groter is dan op een datingsite die gratis is.

smart singles banner