Werken datingsites wel?

Waarom de serieuze datingsites wel werken

Veel hoger opgeleide singles zijn alleenstaand. Misschien is het percentage alleenstaanden in dit segment wel 30 á 40 %. De één kiest voor bewust alleen zijn, de ander kan geen partner vinden of is niet op zoek. Maar als je hoog bent opgeleid en behoefte hebt aan een serieuze relatie is de vraag of een datingsite voor hoger opgeleiden de manier is “die ene” te vinden.

smart singles banner

Datingsites voor hoger opgeleiden kunnen zeker werken

Een 20 jaar geleden was het maar vreemd als je op zoek ging naar de beste datingsite en je vervolgens liet inschrijven. Als je via die weg een partner vond werd dat angstvallig geheimgehouden. Vandaag de dag is dat volkomen anders. Er zijn geen exacte gegevens bekend maar geschat wordt dat wel een 60 % van nieuwe relaties indirect tot stand komt via een passende datingsite. Voor hoger opgeleide singles is dat bijna altijd een betaalde datingsite gericht op hoger opgeleide alleenstaanden.

intiem gesprek op date

ematching dating banner

De sleutel tot succes

Bij de 5 grootste datingsites voor hoog opgeleide vrijgezellen staan tienduizenden singles ingeschreven. Zowel vrouwen als mannen en van alle leeftijden. Een ieder die zich op zo een serieuze datingsite heeft ingeschreven, heeft een profiel ingevuld. Zowel het eigen profiel als een profiel van een geschikte partner. Door die profielen te matchen, vind je snel de meest geschikte personen. Alleen moet je geluk hebben dat je bent aangemeld bij de juiste datingsite en de persoon die bij jou past daar ook ingeschreven moet staan. Er komt naast hogere wiskunde dus ook geluk en toeval om de hoek kijken.

Maar wat is nu de beste datingsite voor hoger opgeleiden?

Dating voor hoger opgeleiden, vind je bij een 5 gespecialiseerde sites. Naast Parship, Elitedating, E Matching, Match4Me en Smart Singles heb je nog vele ander dating sites waar hoog opgeleide alleenstaanden ingeschreven staan. De beste datingsites bestaan niet, ook niet voor lager opgeleiden, 60 plussers, jongeren of mindervaliden. Serieuze datingsites zijn wel meestal de sites waarvoor je maandelijks een bedrag betaalt en waarvan de profielen gecontroleerd worden. Maar wat nu voor jou de beste datingsite is?

dating romantisch uitje

Of datingsites wel werken

Datingsites kunnen wel degelijk werken, vooral als je zelf ook actief op zoek gaat. Als jij je als hoog opgeleide single hebt ingeschreven bij een Parship, E Matching of ander HBO + datingsite en je profiel met persoonlijke kenmerken volledig invult, kan en zal je zeker gevonden worden. Zo een datingsite kan een succesformule zijn want er zijn vele serieuze relaties door tot stand gekomen. Geluk, timing en vele andere factoren bepalen de slagingskans. Volgens sommigen moeten de sterren gunstig staan en volgens anderen heeft alles te maken met de gerichtheid van Cupido. Een uitdrukking is “nooit geschoten is altijd mis”. Dat is zeker van toepassing op de serieuze datingsites.

parship man banner

Oud Zéér

Eén ding is zeker, als jij je “oud zéér” nog niet verwerkt hebt en nog niet toe bent aan een nieuwe relatie werkt geen enkele datingsite of relatiebemiddeling bureau. Zeker na een breuk of echtscheiding kan het zijn dat je nog jaren nodig hebt om emotioneel te herstellen. Hetzelfde is van toepassing als je partner is overleden. Zo een verwerkingsproces kan jaren duren en nieuwe mogelijkheden blokkeren. Maar ook dat is van persoon tot persoon verschillend. Alleen jij weet wat je graag wilt en waar je aan toe bent.

singles fietsvakantie

Datingsites voor bewuste mensen

Mensen die bewust in het leven staan, zijn vaak hoger opgeleid. Ook veel spirituele mensen hebben een hogere opleiding genoten. Soms antroposofisch maar ook vaak regulier onderwijs. Er zijn in Nederland en België een aantal datingsites voor bewuste vrijgezellen. Zo is er in Nederland voor vegetarische singles de datingsite “Vegadates“. Hier kan je in contact komen met alleenstaanden die geen vlees of vis consumeren.

smart singles banner