Dertigersdip

Een dertigersdip? Het bestaat!

Wat is een dertigersdip precies? Kan je als hoog opgeleide single een dertigersdip hebben? Jazeker!
Velen zien op tegen the big 30, het klinkt toch weer als een hele mijlpaal. Je bent geen twintiger meer en hebt het gevoel dat je tegen deze tijd toch een keer volwassen moet worden. Juist door dit gevoel kun je in een dip belanden, oftewel de dertigersdip.

smart singles banner

Als je met 30 jaar nog alleenstaand bent

Indien je als hoog opgeleide dertiger nog geen partner hebt gevonden terwijl je al wel jaren actief bent bij diverse single sites voor hoog opgeleiden, kan dat best wel frustrerend zijn. Zeker als je een jonge vrouw bent en een kinderwens hebt, is het niet kunnen vinden van een partner iets waarvan je in een dip en negatieve spiraal kunt geraken. Deze dertigersdip komt best vaak voor. Je gaat je af vragen of datingsites wel werken of dat er iets mis met jou is.

dating app hoger opgeleiden

ematching dating banner

Je leven overdenken

Dat is het eigenlijk, je gaat nadenken over hoe je levensindeling eruitziet en wat je er nog meer uit zou willen halen. Veel mensen zullen erachter komen dat ze niet tevreden zijn met hoe het allemaal is. Ben je wel gelukkig in je werk, ben je gelukkig in je relatie, wil je kinderen? Allemaal vragen die aan bod zullen komen. Toen je jong was had je allerlei toekomstdromen, maar welke heb je nu eigenlijk gerealiseerd? Op zich is dit wel een mooie gelegenheid om juist meer je gevoel te gaan volgen. Ben je inderdaad ongelukkig op sommige vlakken, wat kun je er dan aan doen om te zorgen dat je wel gelukkig zult zijn.

Loslaten

In het begin zal je merken dat je veel twijfels hebt over alles en dat je daardoor een depressief gevoel kunt krijgen. Toch is het de kans om een enorme groei te ondergaan. Neem tijd voor jezelf om te beseffen wat voor jou belangrijk is in het leven. Het kan daarbij wel gebeuren dat je onderweg wat mensen kwijtraakt, vrienden die toch op een ander niveau in het leven staan als jijzelf. Loslaten is hierbij een belangrijk woord. Op dit punt in je leven zul je keuzes moeten maken en daarbij proberen trouw te blijven aan jezelf.

parship man banner

Oorzaken van een dertigersdip

Het is niet zo dat zodra je 30 aantikt je direct een dip krijgt. Sommige mensen hebben hier helemaal geen last van, maar het zou ook zomaar rond je 35ste kunnen gebeuren. Er zijn meerdere factoren die kunnen meespelen aan het krijgen van een dip. Denk daarbij aan sociale druk, dit geeft je wel eens het gevoel dat je nu op een leeftijd bent waarbij je bepaalde doelen moet hebben bereikt.

singles fietsvakantie

Tips om je uitstraling te verbeteren

Ben je al jaren aan het daten via een site als Lexa of Parship en kets het iedere keer af na een persoonlijke ontmoeting?? Dan heb je iets om aan te werken. Misschien kan jij je uitstraling verbeteren Als je een soort uitstraling hebt van “het wordt toch niets” dan werkt dat bij die ander door. Als je van het positieve uitgaat, nemen je kansen enorm toe. Dat geldt niet alleen bij dating hoger opgeleiden maar ook bij bijvoorbeeld het vinden van een leuke baan of uitbreiden van je sociale netwerk. Positief denken en in je persoonlijke doelen geloven, werkt voor iedereen. Ook voor singles die niet hoog opgeleid zijn.

single weekend villavibes

Je danst allemaal op je eigen ritme

Vergeet niet dat iedereen danst op zijn eigen ritme, wat de een op zijn 23ste al voor elkaar heeft, is bij de ander pas op zijn 38ste verwezenlijkt. Je moet jezelf niet vergelijken met een ander. Keuzes en twijfels, in het leven kun je ontzettend veel keuzes maken, omdat je onzeker bent over de keuzes die je maakt (en ze waarschijnlijk uitstelt) merk je dat je je ontevreden gaat voelen. Deze ontevredenheid kan leiden tot het willen zoeken naar een uitweg.

Wat kun je eraan doen

Ook al heb je misschien sippe gevoelens en voel je je ontevreden, probeer het van een positieve kant te bekijken. Op deze leeftijd heb je nog genoeg tijd om de boel (drastisch) om te gooien. Ben je niet blij met je werk, laat je omscholen en sla een nieuwe weg in. En zo is er voor elk probleem een oplossing te vinden. Neem eens goed te tijd voor jezelf, dit is een moment om meer zelfinzicht te krijgen en wat voor jou de zin van het leven is. Als dertiger staat het leven nog aan je voeten. Je hebt nog alle keuze mogelijkheden.

romantische date zonsondergang

Vraag hulp

Wij mensen denken vaak dat we alles wel alleen kunnen zonder hulp. Toch is het niet erg om wel een keer om hulp te vragen. Het is in dit geval juist heel erg handig, want anderen kijken anders naar je dan jijzelf. Heb je goede vrienden of mensen in je omgeving die je vertrouwt, wees dan open over de problemen waar je mee zit. Misschien hebben zij idee├źn welke dingen goed bij je passen die je zelf nog niet eens overdacht had. Naast het feit dat iemand met je meedenkt, is het soms ook wel eens fijn om even te ventileren. Je staat er niet alleen voor.

parship man banner

Professionele hulp

Heb je het gevoel dat je er zelf niet meer uitkomt, ook niet met hulp van vrienden of familie? Dan is er natuurlijk nog hulp vanuit andere hoek mogelijk. Geen zorgen, je hoeft niet direct bij de psychiater op de bank te gaan liggen of aan de antidepressiva. Heb je wel eens gedacht aan bijvoorbeeld een Life Coach? Deze bestaan niet voor niets en zijn er juist om mensen te helpen die het gevoel hebben dat ze zijn vastgelopen. Een Life Coach zal je gerichte vragen stellen waardoor jij sneller tot een inzicht kan komen en daardoor juiste keuzes kan maken. Hetzelfde geldt voor een Wandel Coach. Met het oog op de toekomst zal je, al wandelend, sneller uit je dertigersdip kunnen komen.

smart singles banner