Weekendje weg als alleenstaande

Tips om als alleenstaande een leuk weekendje weg te gaan

Als je single bent en behoefte hebt om er een weekendje tussen uit te gaan, heb je tal van opties. Je kunt in je eentje een hotelkamer boeken, een vakantiehuisje huren of gaan kamperen. Maar alleen is maar alleen. Hier wat suggesties als je met andere hoog opgeleide singles een uitstapje wilt maken.

single weekend villavibes

Weekendje weg met andere hoog opgeleide singles

Er zijn, ook in Nederland en België, diverse mogelijkheden om een single weekend te boeken. Daarbij heb je bijvoorbeeld de keuze uit een single wandelweekend of zeilweekend. Je schrijft je in voor zo een weekend bij een single reis organisatie zoals Tui, Crusj, VillaVibes of Estivant. Hierbij kan je zelfs kiezen voor een single weekend met andere hoog opgeleide alleenstaanden. En, zelfs van dezelfde leeftijdsgroep.

singles fietsvakantie

Gezelligheid en nieuwe vriendschappen

Eerder schreven we een artikel over het doel en de werking van datingsites. Bij een weekendje weg voor singles gaat het meer om de gezelligheid en nieuwe vriendschappen. Als 2 mensen tijdens zo een uitje een “klik” hebben en er ontstaat wat moois is er sprake van een toevalstreffer.

TUI Wandelweekend Singles banner

VillaVibes en Crusj

Net zoals er specialisten zijn op het gebied van dating voor hoog opgeleide singles, heb je ook gespecialiseerde reisorganisaties voor wat betreft single reizen voor hoog opgeleide vrijgezellen. Voor singles uit Nederland en België zijn dat VillaVibes en Crusj. Bij deze single reis specialisten kan je ook een weekendje weg boeken. Boek bijvoorbeeld een single zeilweekend in Friesland of Overijssel of een wandelweekend in Zuid-Limburg. Dit soort weekendjes zijn laagdrempelig. Plezier staat voorop.

single reizen hoger opgeleiden

Wandelen met singles van je eigen leeftijd

Als je gaat deelnemen een aan single wandelweekend voor hoog opgeleiden, is het goed om te weten dat ook bij de HBO + single vakantie specialisten Crusj en VillaVibes gewerkt wordt met leeftijdscategorieën. Met name de groep alleenstaanden van 30 tot 55 jaar is in deze groep goed vertegenwoordigd. 60 plus singles en jongeren zijn zeker ook welkom. Jongeren kunnen voor een jongeren single wandelweekend onder andere bij Simi Reizen terecht.

Villavibes wandelreizen banner

Corona heeft ook invloed op dit soort weekendjes

We dachten met zijn allen dat we het coronavirus een beetje onder controle hadden maar niets daarvan. Nu er steeds meer varianten van het coronavirus de kop opduiken en het aantal besmettingen explosief stijgt, heeft dat ook gevolgen voor uitjes met groepen alleenstaanden. Of een groepsreis of weekendje weg met een groep singles doorgang kan vinden, kan van week tot week verschillen. Het is dan ook wellicht geen slecht idee een last minute single weekend te boeken. Dergelijke weekendjes weg worden ook georganiseerd voor hoog opgeleide singles.

wandelvakantie voor singles

Op wintersport met ander hoog opgeleide singles?

Als het coronavirus het toe laat, is er ook een mogelijkheid om met andere singles op wintersport reis te gaan. Dat kan een korte skivakantie zijn van 2, 3 of 4 dagen maar je kunt bijvoorbeeld ook een single skivakantie van 8 of 15 dagen naar Oostenrijk, Frankrijk of Zwitserland boeken. Dit kan bij de genoemde reisorganisaties Crusj en VillaVibes. Als je liever in je eentje er op uit gaat, kan je een skichalet aan de piste boeken. Je kunt ook een hotel aan de piste boeken en opteren voor een all inclusive vakantie Oostenrijk.

crusj single wintersport banner